Papryka faszerowana z sosem bazyliowym

Pomysł na lekki obiad dla całej rodziny. Te pysznie nadziane papryki podaliśmy z puszystym bazyliowym sosem na bazie serka wiejskiego. Do tego chrupiący mix ziaren z orzechami pinii i pestkami dyni i mamy posiłek idealny.

_DSC2661(małe).jpg

Składniki:

- 4 papryki

- 250 g mięsa mielonego z indyka

- 3/4 szklanki ugotowanego zimnego ryżu

- 1 jajko

- 1 cebula

- 1 łodyga selera naciowego

- Pół marchewki

- 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego

- Pół łyżeczki czosnku granulowanego

- Pół łyżeczki suszonego oregano

- ¼ łyżeczki mielonego kminu rzymskiego

- 2 szczypty cayenne

- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki

- 120 g ugotowanej lub konserwowej ciecierzycy (waga po odcieku)

- Sól i pieprz do smaku

- 2 łyżki Mixu ziaren z orzechami pinii i pestkami dyni Beak Beak

- 2 łyżki oliwy do smażenia

Sos bazyliowy:

- 200 g serka wiejskiego

- 3 gałązki bazylii

- 1 łyżeczka soku z cytryny

- 1 ząbek czosnku

Free Shipping to start

Shopping packaging for a minimum of PLN 60 and we will give you products for free.

Don't delay - order today.

slide_bread bird_fly1