Tosty francuskie z owocami leśnymi

Rozpocznij dzień od mistrzowskiego śniadania. Maślane tosty francuskie, aromatyczny miód wrzosowy, świeże owoce leśne i chrupiące ziarna Beak Beak tworzą wyjątkowo udane połączenie smaków.

_DSC2470_1(1).jpg

Tosty francuskie z owocami leśnymi

Porcje: 2 Czas: 15 minut Trudność: łatwe

Śniadanie

Rozpocznij dzień od mistrzowskiego śniadania. Maślane tosty francuskie, aromatyczny miód wrzosowy, świeże owoce leśne i chrupiące ziarna Beak Beak tworzą wyjątkowo udane połączenie smaków.

Składniki:

- 2 jajka

- 3 łyżki mleka

- 1 łyżeczka cukru waniliowego

- 1 łyżka masła klarowanego do smażenia

- 4 kromki chałki lub chleba tostowego (najlepiej z poprzedniego dnia)

- 4 łyżeczki Mixu ziaren z orzechami pinii i pestkami dyni Beak Beak

- 200 g ulubionych owoców leśnych (maliny, jeżyny, borówki)

- Listki mięty do dekoracji

- Miód wrzosowy do polania

Sposób przygotowania:

  1. Jajka dokładnie roztrzepujemy z mlekiem i cukrem.

  2. Na patelni rozgrzewamy masło klarowane. Kromki zanurzamy w masie jajecznej i kładziemy na patelni. Smażymy po 3–4 minuty z każdej strony, aż ładnie się zrumienią, a następnie przekładamy na talerze.

  3. Tosty posypujemy mixem ziaren Beak Beak, dekorujemy owocami i miętą, polewamy miodem wrzosowym. Podajemy gorące, od razu po przygotowaniu.

Free Shipping to start

Shopping packaging for a minimum of PLN 60 and we will give you products for free.

Don't delay - order today.

slide_bread bird_fly1