Zapiekany camembert z miodem i ziołami

Zaskocz swoją drugą połówkę pyszną kolacją, którą przygotujesz w mniej niż 20 minut. Zapiekany ser z miodem wrzosowym i ziołami zachwyca już od pierwszego kęsa. Koniecznie podawaj go z pełnymi ziaren paluchami Beak Beak.

_DSC3323(mini).jpg

Porcje: 2 Czas: 20 minut Trudność: łatwe

Składniki:

- 2 serki camembert

- 2 łyżeczki płynnego miodu wrzosowego

- 2 łyżeczki oliwy

- Kilka gałązek świeżego tymianku i rozmarynu

- Grubo mielony kolorowy pieprz

- 6 Paluchów Wieloziarnistych z Czarnuszką Beak Beak

Sposób przygotowania:

  1. Serki nacinamy z jednej strony na krzyż i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Wierzch polewamy miodem i oliwą. Dokładamy zioła, oprószmy świeżo mielonym pieprzem.

  2. Naczynie wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (grzałka góra – dół). Pieczemy przez 15 – 20 minut.

  3. Serki przekładamy na talerze. Podajemy z Paluchami Wieloziarnistymi Beak Beak z Czarnuszką.

Free Shipping to start

Shopping packaging for a minimum of PLN 60 and we will give you products for free.

Don't delay - order today.

slide_bread bird_fly1