Zapiekany camembert z miodem i ziołami
Zaskocz swoją drugą połówkę pyszną kolacją, którą przygotujesz w mniej niż 20 minut. Zapiekany ser z miodem wrzosowym i ziołami zachwyca już od pierwszego kęsa. Koniecznie podawaj go z pełnymi ziaren paluchami Beak Beak.
Porcje: 2 Czas: 20 minut Trudność: łatwe
Składniki:
- 2 serki camembert
- 2 łyżeczki płynnego miodu wrzosowego
- 2 łyżeczki oliwy
- Kilka gałązek świeżego tymianku i rozmarynu
- Grubo mielony kolorowy pieprz
- 6 Paluchów Wieloziarnistych z Czarnuszką Beak Beak
Sposób przygotowania:
-
Serki nacinamy z jednej strony na krzyż i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Wierzch polewamy miodem i oliwą. Dokładamy zioła, oprószmy świeżo mielonym pieprzem.
-
Naczynie wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (grzałka góra – dół). Pieczemy przez 15 – 20 minut.
-
Serki przekładamy na talerze. Podajemy z Paluchami Wieloziarnistymi Beak Beak z Czarnuszką.