Kremowa jajecznica z mascarpone i salsą

Iście królewskie śniadanie, czyli niezwykle kremowa jajecznica podana w niebanalny sposób, bo z chrupiącą salsą ze świeżych warzyw i paluchami wieloziarnistymi Beak Beak. Jej sekretnym składnikiem jest dodatek sera mascarpone, który podkręca smak i zapewni

_DSC3213(mini).jpg

Porcje: 2 Czas: 15 minut Trudność: łatwe

Składniki:

- 150 g pomidorków koktajlowych

- 6 jajek

- 2 czubate łyżki sera mascarpone

- Pół pęczka szczypiorku

- Masło do smażenia

- Sól i pieprz do smaku

- 6 Paluchów Wieloziarnistych z Ziołami Beak Beak

- Salsa: pół czerwonej papryki, 5 rzodkiewek, 1 cebula dymka, 1 łyżka soku z cytryny, 1 łyżka oliwy, sól i pieprz

Sposób przygotowania:

  1. Pomidory kroimy na pół.

  2. Jajka wbijamy do miski, dodajemy mascarpone, 2 szczypty soli, roztrzepujemy widelcem.

  3. Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy pomidorki, smażymy 4 minuty. Wlewamy masę jajeczną, smażymy kilka minut, od czasu do czasu mieszając.

  4. Paprykę i rzodkiewkę kroimy w niewielką kostkę, dymkę drobno siekamy. Warzywa przekładamy do miski, dodajemy sok z cytryny i oliwę. Doprawiamy solą i pieprzem.

  5. Jajecznicę nakładamy do misek, posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Podajmy z dodatkiem salsy i Paluchów Wieloziarnistych Beak Beak z Ziołami.

Darmowa Dostawa na start

Zrób zakupy za minimum 60 zł a krakniemy Ci nasze produkty za darmo.

Nie zwlekaj, zamów już dziś!

slide_bread bird_fly1