Kanapki z chrzanowym serkiem i śledziem

Śledź na kanapce? Czemu nie! Podaj go z chrzanowym serkiem i wyrazistą w smaku piklowaną cebulką. To także świetny pomysł na imprezową przystawkę.

_DSC4767(małe).jpg

Składniki:

- 4 kromki Chleba Czyste Ziarno z żurawiną Beak Beak

- 1 mała czerwona cebula

- 2 łyżki octu z czerwonego wina

- Pół łyżeczki cukru

- 100 g lekkiego puszystego serka kanapkowego

- 2 płaskie łyżeczki chrzanu ze słoiczka

- 1 łyżeczka soku z cytryny

- 1 jajko ugotowane na twardo

- 2 marynowane filety śledziowe (100 g)

- Sól i pieprz do smaku

- 2 gałązki koperku

Sposób przygotowania:

1.Cebulę kroimy w plasterki, przekładamy do miski. Wlewamy ocet, dodajemy cukier i szczyptę soli, dokładnie mieszamy. Odstawiamy w chłodne miejsce na 15 minut.

2.Serek mieszamy z chrzanem i sokiem z cytryny. Jajko obieramy, kroimy w plastry. Śledzia dzielimy na mniejsze kawałki.

3.Kromki chleba czyste ziarno z żurawiną smarujemy serkiem, układamy kawałki śledzia i jajko. Kanapki dekorujemy krążkami odsączonej marynowanej cebuli, gałązkami koperku, oprószamy grubo mielonym pieprzem. 

Free Shipping to start

Buy 3 large or 6 small packages and we will give you bread for free.

Don't delay - order today.

slide_bread bird_fly1