Kanapki Z Grillowaną Cukinią
Kanapki nie muszą być nudne! Połącz nasze pieczywo Czyste Ziarno z marynowaną grillowaną cukinią i rozkoszuj się pysznym i niebanalnym smakiem.

1 porcja ma 482 kcal (12 B, 40 W, 31 T)
Ilość porcji: 2 • Czas: 1 godzina • Trudność: średnie
Kanapki nie muszą być nudne! Połącz nasze pieczywo Beak Beak Czyste Ziarno z marynowaną grillowaną cukinią i rozkoszuj się pysznym i niebanalnym smakiem.
Niebanalne połączenie naszego pieczywa Czyste Ziarno z marynowaną grillowaną cukinią to propozycja dla tych, którzy cenią oryginalne smaki i chcą się delektować wyjątkowymi kombinacjami. To kanapka, która przeniesie Cię w świat kulinarnej ekscytacji i sprawi, że zwykłe śniadanie czy lunch zamienią się w prawdziwą ucztę smaków.
SKŁADNIKI:
– 4 kromki Chleba Beak Beak Czyste Ziarno z żurawiną
– 2 łyżki oliwy
– 1 ząbek czosnku
– 1 młoda i nieprzerośnięta cukinia
– Sok z połowy cytryny
– 120 g białej fasoli konserwowej (waga po
– 2 łyżeczki listków oregano i tymianku
odsączeniu)
– Sól i pieprz do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
• Odcinamy końce od cukinii, warzywo kroimy wzdłuż w cienkie plastry. Rozgrzewamy patelnię grillową
lub grill elektryczny. Grillujemy cukinię po 3 minuty z każdej strony.
• Do miski przekładamy przestudzoną cukinię, dodajemy fasolę, przeciśnięty przez praskę czosnek, wlewamy
oliwę, sok z cytryny. Zioła drobno siekamy, wrzucamy do miski, całość dokładnie mieszamy, doprawiamy
solą i pieprzem. Odstawiamy w chłodne miejsce na godzinę.
• Na kromki chleba nakładamy marynowaną cukinię z fasolą. Podajemy od razu po przygotowaniu.